Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.10.2020

Kam míří nemovitostní investice?

Ve čtvrtek 1. října proběhlo v nové budově Green Building Point setkání skupiny nemovitosti Italsko-české obchodní a průmyslové komory s názvem Nemovitosti: co je na investičním radaru?.

„Dnes se budeme snažit pochopit, zda má stále smysl investovat do nemovitostí v České republice a jaký může být vývoj cen,“ uvedl ve svém pozdravu místopředseda komory Danilo Manghi.

Setkání se zúčastnil také Ramon Spoladore, Head of Central Eastern Europe & Nordics společnosti Generali Real Estate, který významně přispěl svou analýzou českého realitního trhu.

Skrze komparativní analýzu s městy z německojazyčného regionu Lukáš Křenek, Team Leader v Residential & Commercial Investment společnosti Engel & Völkers Prague, ukázal, že rezidenční nemovitosti v Prze garantují dobrou návratnost investice. V příštích měsících je  však možné očekávat pokles nájmů. „Rezidenční budovy si ale i v této situaci drží cenu,“ dodal Lukáš Křenek. Historická data navíc ukazují, že každý pokles cen na konci ekonomického cyklu byl překonán ve fázi ekonomického oživení.

Panelisté se shodli na pozitivním hodnocení střednědobých investic do rezidenčních nemovitostí. Větší nejistota panuje u krátkodobých projektů, kdy se počítá s okamžitým odprodejem bytových jednotek.

Po debatě si účastníci prohlédli prostory Green Building Point, novou kancelářskou budovu v Praze 5, která vyniká moderními technologiemi a důrazem na ekologickou udržitelnost.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam-Costey

Loading…