Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.12.2017

Karlovarské minerální vody očekávají v roce 2017 výrazný růst

Společnost Karlovarské minerální vody (KMV), jež je členem Italsko-české obchodní a průmyslové komory, zaznamenává v letošním roce velice pozitivním vývoj. Ukazují to zveřejněné hospodářské výsledky, kterých společnost dosáhla v prvních třech čtvrtletích letošního roku.

Objem prodejů se od ledna do konce září zvýšil meziročně o šest procent. Obrat společnost vzrostl dvakrát tak rychle, a sice o dvanáct procent na 6,44 miliard korun. „Letošní rok bude pro KMV rekordní a odhaduji, že konsolidovaný obrat skupiny dosáhne 8,2 miliard korun“, říká Alessandro Pasquale, generální ředitel společnosti. Karlovarským minerálním vodám roste také zisk Ebitda, přestože společnost, jako další na českém trhu práce, pociťuje silný tlak na růst mezd. „V roce 2017 společnost zvýšila platy zaměstnancům hned dvakrát a to v průměru o 7,6 %“, dodává Alessandro Pasquale.

Společnosti, která je v ČR jedničkou v odvětví balených vod, se daří pokračovat v růstu jak díky rozšíření nabídky o nové nápoje a vody, tak díky akvizicím v zahraničí. V třetím čtvrtletí KMV převzaly společnost Quadrant Beverages JSC, která má silnou pozici v oblasti nealkoholických nápojů na bulharském trhu. V roce 2015 společnost vstoupila také do kapitálu maďarské společnosti Kékkúti Ásványvíz, jež patří k hlavním prodejcům balených vod v Maďarsku. Značky vlastněné Karlovarskými minerálními vodami zaujímají přední pozice také v Rakousku a na Slovensku.

 

Zdroj: kmv.cz

Zdroj fotografie: KMV

Loading…