Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.04.2017

Karlovarské minerální vody pokračují v akvizicích ve střední a východní Evropě

Společnost Karlovarské minerální vody (KMV), člen Italsko-české komory, převzala v Bulharsku tamního výrobce a distributora nealkoholických nápojů Quadrant Beverage JSC.

Transakce, která byla oznámena na sklonku dubna, tak přivede do italsko-české skupiny společnost, jež v Bulharsku vyrábí a distribuuje nápoje značek Pepsi, Pepsi-Lipton International a Gat Foods. „Bulharsko má dle mého soudu vyšší potenciál, než je obecně známo. České firmy se zde zapojovaly především do dopravní infrastruktury, energetiky a životního prostředí. My jsme experti na minerální vody a v budoucnu chceme přidat k nabídce bulharské společnosti i vodu z místních zdrojů,“ řekl k transakci Alessandro Pasquale, generální ředitel skupiny KMV.

Karlovarské minerální vody tak pokračují v sérii svých akvizic v zemích střední a východní Evropy, díky kterým do skupiny vstoupily dvě významné maďarské značky nealkoholických nápojů, Kékkúti Ásványvíz a Szentkirályi Ásványvíz. „I díky našemu know how v oboru se podařilo tyto značky rozvinout, úspěch má zejména maďarská značka Theodora, minerální voda pocházející z oblasti Balatonského jezera,“ uvedl k vývoji v Maďarsku Alessandro Pasquale. Díky akvizicím patří Karlovarské minerální vody k nejvýznamnějším hráčům v odvětví v celé střední a východní Evropě.

 

Zdroj: kmv.cz

Zdroj fotografie: ihned.cz

Loading…