Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.05.2015

KMV expanduje do Maďarska

Karlovarské minerální vody, člen Italsko-české komory posilují svou pozici v Maďarsku. Skupiny vedená rodinou Pasquale podepsala dohodu o významné podnikové fúzi.

Fúze se bude týkat společnosti a leadera na maďarském trhu Kékkúti Ásványvíz Zrt, kterou vlastní KMV, a druhé nejvýznamnější společnosti na tamním trhu s balenými vodami Szentkirályi. Dohoda o fúzi, která povede k vytvoření Central European Mineral Water Holdingu, byla podepsána dne 29. dubna 2015 v Budapešti.

V novém holdingu, který tak bude nejvýznamnější skupinou na maďarském trhu s balenými vodami, budou KMV držet 80%, zatímco zbylých 20% akcií připadne Leventovi Baloghovi, majiteli společnosti Szentkirályi. Levente Balogh bude navíc jmenován prezidentem Central European Mineral Water Holdingu. Hlavním cílem holdingu bude stabilizovat svou dominantní pozici na maďarském trhu a vytvořit podmínky pro expanzi na trhy okolních zemí. Oba partneři chtějí navíc provést silné investice do výroby, logistiky a kapacit vývoje nových produktů.

„Hledal jsem strategického či finančního investora pro posílení kapitálového základu Szentkirályi mnoho let. To se nedařilo, potenciální partneři při vyjednávání vždy požadovali 100% vlastnictví. Společnost KMV byla jediná, která nechtěla Szentkirályi pouze koupit, ale nabídla strategické partnerství,” uvádí důvody svého rozhodnutí Levente Balogh.

Pro KMV je fúze důležitým okamžikem pro vytvoření synergií na maďarském trhu, který představuje také vstupní bránu na trhy okolních balkánských zemí. partnera. “Szentkirályi je firma s vysoce kvalitním portfoliem produktů,” vysvětluje generální ředitel KMV Alessandro Pasquale. “Společně sdílené hodnoty, naše zkušenosti z různorodých trhů a tradice obou rodin staví základy společného úspěšného podnikání. Naši energii a know-how zasvětíme další expanzi známých a oblíbených maďarských značek minerálních vod na trhu v Maďarsku i okolních.”

Díky této fúzi tak skupina KMV předpokládají, že se letos jejich příjmy zvýší na 6,3 miliard korun a objem prodaných balených vod dosáhne jedné miliardy litrů.

Credit photo: archiv Kmv

Loading…