Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.03.2016

KMV: prodeje zvýšeny o třetinu

Karlovarské minerální vody zaznamenaly v roce 2015 silný růst prodeje. Ukazují to údaje zveřejněné společností.

Prodeje skupiny působící v odvětví balených minerálních vod a nealkoholických nápojů se zvýšily o 33% na 7,3 miliard eur a zisk EBITDA se zvýšil o 53%. Růst je výsledkem jak meteorologických podmínek, a především velice teplého léta, tak akviziční strategií skupiny. Dle managementu společnosti se tak vloni podařilo prodat více než 1,5 miliard litrů balených vod a nealkoholických nápojů. „Ve výhledech na letošek jsme záměrně opatrní. Nápojový průmysl zažil skvělý rok, ale budoucnost nikdo nezná,“ dodáva Alessandro Pasquale, generální ředitel KMV.

Skupina také potvrdila svou silnou pozici na okolních trzích ve střední Evropě. Díky akvizicím je KMV leaderem na trhu v Maďarsku. Na Slovensku pak je druhým nejsilnějším hráčem na trhu s balenými vodami, zatímco v Rakousku je dvojkou na trh s balenými vodami a trojkou na trhu s nealkoholickými nápoji. Mezi významné exportní trhy patří také Čína, Polsko, Německo a Spojené Státy.

 

Zdroj: http://kmv.cz/cs/tiskove-zpravy/skupina-karlovarskych-mineralnich-vod-ve-vynikajicim-roce-2015-zvysila-prodeje-o-33

Zdroj fotografie: KMV

Loading…