Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.08.2018

KMV se přiblížily k dokončení akvizice aktivit PepsiCo ve střední Evropě

 Skupina Karlovarské minerální vody (KMV), jež je členem Italsko-české komory, se přiblížila k zdárnému zakončení procesu akvizice aktiv a značek skupiny PepsiCo ve třech zemích střední Evropy (Maďarsko, Slovensko a Česká republika).

Po kladném rozhodnutí ze strany maďarských orgánů na ochranu volné konkurence, skupina obdržela pozitivní stanovisko také od slovenského antimonopolního úřadu. Ten akvizici schválil bez podmínek. V obou zemích při tom KMV drželi ještě před akvizicí významný podíl na trhu s balenými vodami a nealkoholickými nápoji. Pro dokončení akvizice skupině schází stanovisko jen českého Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. “Věřím, že v  příštích měsících dopadne pozitivně i schvalovací proces v České republice a budeme tak moci celou transakci úspěšně dokončit,” říká generální ředitel skupiny Alessandro Pasquale.

Akvizice značek a výrobních kapacit PepsiCo ve třech zemích střední Evropy výrazně rozšíří záběr skupiny. Aktivity PepsiCo tvoří zhruba polovinu celého obratu KMV. Po dokončení akvizice tak příjmy skupiny stoupnou na více než dvanáct miliard korun.

Zdroj: kmv.cz

Zdroj fotografie: kmv.cz

Loading…