Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.01.2019

Kolik stojí práce zaměstnanců v Itálii?

Kolik vlastně stojí práce jednoho zaměstnance v Itálii za rok? Na tuto otázku se snažil odpovědět Italský statistický úřad.

Dle výpočtů statistiků, v průměru stojí jeden italský zaměstnanec na plný úvazek ročně 41.785 eur. Z této cifry pak 27,3 procent tvoří odvody na sociální a zdravotní pojištění a 72,4 procent pak hrubá mzda. Čistá mzda pak záleží na sazbě z daně z příjmu a také na uplatnění mnohých slev a úlev, se kterými počítá italský daňový řád. Mírou odvodů se Itálie řadí k zemím, kde je zdanění práce vyšší. V průměru jde v EU na odvody 22 procent celkových nákladů na práci.

V průměru jsou nejvyšší náklady na práce v hornictví a ve finanční a bankovním sektoru. V obou případech se průměrný náklad na jednoho zaměstnance vyšplhá přes 52 tisíc eur. Nejmenší průměrné náklady na zaměstnance jsou pak registrovány v pohostinství a ubytování, kde činí méně než 18 tisíc na zaměstnance. Z makro-oblastí jsou pak největší odměny v průmyslu, kde průměrný náklad na jednoho zaměstnance činí téměř 46 tisíc eur za rok. Náklady na práci jsou také výrazně vyšší na severu země.

Zdroj: www.istat.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…