Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.01.2016

Komora uzavřela dohodu o spolupráci s Fiera Milano SpA

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora uzavřela dohodu o spolupráci se společností Fiera Milano SpA. Dohoda se týká vysílání vybraných nákupčích, vyhledávání vystavovatelů a pořádání informačních kampaní o vybraných veletrzích probíhajících v lombardské metropoli.

Dohoda má tříleté trvání, a platí od roku 2016 do roku 2019. “Dohoda se týká celé řady strategických veletrhů pro tři vybrané národní trhy, mezi kterými je i Česká republika,” uvádí generální tajemník Komory Matteo Mariani, “Kromě prodeje vystavovatelských prostorů a vysílání kvalifikovaných nákupčích se Komora bude muset postarat o informační B2B aktivity, a sice vyhledávání partnerských veletrhů v ČR, vydávání obsahů ve specializovaném tisku či pořádání prezentací jednotlivých veletrhů. Tříleté trvání dohody nám poskytuje kontinuitu, která nám umožní sestavit vhodnou strategii pro veletrh, který se uskuteční třeba až za dva či za tři roky.”

Dohoda je oceněním velké zkušenosti Italsko-české komory v oblasti informačních kampaní pro veletrhy a vysílání vybraných nákupčích. “Zájem českých nákupčích a vystavovatelů o italské veletrhy zůstává vysoký, a orientuje se především na ta odvětví, kde je Itálie leaderem,” dodává Mariani, “Kromě klasických odvětví Made in Italy, jako móda, nábytek, design či potravinářství se jedná o výrobu obráběcích strojů, balících strojů ale také o železniční technologie a další důležitá technologická odvětví.”

Účast na veletrzích tak může představovat výrazný podnět pro mezinárodní obchod mezi Itálii a Českou republikou, který jen za poslední rok vzrostl o 9%. “Hlavní úlohou naší organizace je zprostředkovávat nabídku a poptávku mezi ekonomickými subjekty v obou zemích,” tvrdí Matteo Mariani. “Oblast veletrhů tak plně spadá do našich aktivit. Budeme se snažit využít i veřejné podpory, která je poskytována českým firmám, jež se účastní významných veletrhů. Seznam podporovaných veletrhů je každoročně sestavován Ministerstvem průmyslu a obchodu. Na seznamu převažují veletrhy spojené s výrobou komponentů pro průmysl.”

Veletrhy, jež spadají do dohody mezi Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a společností Fiera Milano SpA, jsou následující:

Homi - Lifestyle Trade Exhibition ročníky 2016 a 2017

Sicurezza - Security and Fire Exhibition ročníky 2017 a 2019

Transportec - Transport and Logistics Exhibition ročníky 2017 a 2019

TuttoFood - World Food Exhibition ročníky 2017 a 2019

 

Zdroj fotografie: Fiera Milano SpA

Loading…