Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2016

Komora uzavřela dohodu s veletrhem TTG

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora uzavřela dohodu s veletrhem TTG v Rimini. Komora se zúčastní vyhledávání a výběru vystavovatelů na českém stánku na veletrhu v Rimini, který koordinuje vládní agentura CzechTourism.

Dohoda se týká jednoho z nejvýznamnějších veletrhů cestovního ruchu v Itálii. V loňském roce se veletrhu zúčastnilo na tři tisíce vystavovatelů a více než 63 tisíc profesionálních návštěvníků. „TTG je po veletrhu ITB v Berlíně druhým nejvýznamnějším veletrhem cestovního ruchu v Evropě,” říká Andrea Kunová, project managerka Komory pro odvětví food & tourism. „Veletrh je výbornou příležitostí pro zvýšení povědomí o nových turistických destinacích v ČR. Jak ukazují i statistické údaje, většina zahraničních turistů, a Italové nejsou výjimkou, směřuje do Prahy. Odtud maximálně vyráží na jednodenní návštěvy těch nejznámějších památek, například památkové rezervace v Českém Krumlově. Ale ČR má však hodně, co nabídnout.”

Mezi hlavními cíli české účasti na veletrhu TTG je tak podpořit diferenciaci destinací v ČR a podpora novým trendům v odvětví cestovního ruchu. „ČR se může pochlubit několika velice rozvinutými aktivitami v cestovních ruchu, jež jsou stále málo známé i v zahraničí,” dodává Andrea Kunová. „Jedná se o golfovou turistiku, o lov, tradiční lázeňství ale také industriální památky. Všechna tato odvětví zaznamenávají v posledních letech silný růst a dnes tak nabízejí služby, jež jsou kvalitou na evropské úrovni. Navíc chceme podpořit lokality, jež se stále nachází mimo hlavní turistické okruhy”.

Komora bude chtít zapojit pro dosažení tohoto cíle široké spektrum aktérů v cestovním ruchu. „ S nabídkou účasti na veletrhu se budeme obracet  jak na soukromé firmy tak na orgány místní samosprávy,” uvádí Andrea Kunová. „Našim cílem je dovézt do Rimini jistý počet českých institucí jako jsou kraje či města. Právě tyto instituce mají velký zájem na rozvoji turistické nabídky svých lokalit a veletrh TTG je výbornou příležitostí, jak toho dosáhnout. Obrátíme se také na soukromé firmy, například hotely a resorty, jež chtějí zviditelnit nabídku svých služeb. Budeme spolupracovat také s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur, která má velice podrobné znalosti o trhu a turistické nabídce v ČR.”

53.ročník veletrhu TTG se uskuteční ve veletržním areálu RiminiFiera od 13. do 16. října.

Pro více informací: http://www.czechtourism.cz

 

Zdroj fotografie: TTG Incontri

 

 

 

Loading…