Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.05.2019

Kompetenční centra Průmyslu 4.0 vzniknou i v Boloni, Padově, Pise a Turínu

Itálie pokračuje v budování sítě nových Kompetenčních center pro Průmysl 4.0. Vznik nových center podpoří italské Ministerstvo hospodářského rozvoje.

Po Janově a Milánu vzniknou nová kompetenční centra také v Boloni, Padově, Pise a Turínu. Každé kompetenční centrum bude mít přitom trochu jinou orientaci. Boloňský BI-REX se zaměří na analýzu big dat v oblasti automobilového průmyslu, biomedicíny, potravinářské výroby a mechatroniky. V Turíně vznikne centrum CIM 4.0, které se zaměří na inovace v organizaci automobilové výroby. Centrum Smact v Padově chce pracovat na vývoji v pěti oblastech, a to včetně sociálních sítí, internetu věcí a mobilních platforem. Artes 4.0 v Pise se zaměří na robotiku.

K doplnění sítě ještě chybí kompetenční centra v Římě a Neapoli. Kompetenční centra vznikají za spolupráce místních univerzit a učeních technických společně s firmami. Tato smíšená iniciativa má přiblížit vývoj vedený na akademických pracovištích inovacím ve firmách. Kromě toho se kompetenční centra mají zaměřit také na vzdělávání a rozvoj nových technických profesí.

Zdroj: www.innovationpost.it

Zdroj fotografie: Unibo

Loading…