Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.01.2018

Koncern FCA zdvojnásobil svůj zisk

Italsko-americký automobilový koncern FCA výrazně zlepšil své finanční výsledky. Vyplývá to ze zprávy za účetní rok 2017, která byla představena ve čtvrtek 25. ledna.

Koncern v loňském roce prakticky zdvojnásobil svůj čistý zisk, který stoupnul na 3,5 miliard eur. Na druhé straně, zadlužení koncernu kleslo z 4,6 miliard eur v roce 2016 na 2,4 miliard eur z konce roku 2017. Hodnota celkových příjmů zůstala stabilní na 111 miliardách eur. Koncern nejvíce utržil na trzích v severní Americe a v Mexiku, kde získal příjmy v hodnotě 66 miliard eur. Druhým nejvýznamnějším trhem je pak Evropa, kde se tržby vyšplhaly na 22,7 miliard eur.

Počet dodaných vozů se prakticky nezměnil a zůstal stabilní na 4,7 milionech automobilů. Koncernu lehce klesl tržní podíl na klíčových trzích v severní Americe, zatímco v Evropě naopak rostl. Výrazného výsledku dosáhla také značka Maserati: počet dodaných vozů se zvýšil o pětinu na více než padesát tisíc automobilů, za které automobilka utržila zhruba čtyři miliardy eur.

Zdroj: www.fcagroup.com

Zdroj fotografie: FCA

Loading…