Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.10.2021

Konsorcium bank z Italsko-české komory poskytne nový úvěrový rámec Letišti Praha

Konsorcium bank, jež jsou všechny členy Italsko-české komory, poskytne nový úvěrový rámec v hodnotě sedm miliard korun Letišti Praha. Oznámila to firma, která provozuje ruzyňské letiště.

V soutěži na poskytnutí nového úvěrového rámce uspělo konsorcium, které vedla Československa obchodní banka (ČSOB) a jejímž členy jsou také Všeobecná úvěrová banka (skupina Intesa Sanpaolo) a Raiffeisenbank. Pražské letiště uvedlo, že si peníze půjčuje za velmi zvýhodněných podmínek díky finanční stabilitě společnosti a také velké konkurenci mezi finančními instituty. „Jsme rádi, že Letiště Václava Havla Praha klade v investicích velký důraz na udržitelnost, dekarbonizaci a ekologii,“ uvedl člen představenstva ČSOB Ján Lučan.

Letiště Praha se rozhodlo otevřít nový úvěrový rámec na jaře letošního roku. Nové úvěry mají letišti pomoci překonat obtíže způsobené pandemií nemoci covid-19 a financovat nové investice. Před pandemií bylo Letiště Praha velmi výnosnou firmou a svému jedinému vlastníkovi, českému státu, odvádělo na zisku i několik miliard korun ročně.

Zdroj a zdroj fotografie: www.prg.aero

Loading…