Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2017

Konsorcium výrobců Grana Padano má novou značku

Konsorcium výrobců Grana Padano, známého italského tvrdého sýru, se rozhodlo vytvořit novou značku. Ta bude poukazovat na původ mléka, ze kterého je povoleno vyrábět tento sýr, jež má vlastní Značku chráněného původu.

Nová značka „Il nostro latte“ (naše mléko) má především upozornit spotřebitele na jedinečnost původu a teritorií, kde je Grana Padano vyráběno. „Touto značkou chceme silně zareagovat na výrobce, jež zásobují italský i mezinárodní trh padělky a napodobeninami sýru Grana Padano,“ uvedl při prezentaci nové značky generální ředitel konsorcia Stefano Berni. Právě boj proti „potravinářskému pirátství“ patří dlouhodobě k stěžejním bodům agendy výrobců italských potravin chráněného původu.

Tvrdý sýr Grana Padano je možné vyrábět na území třiceti dvou okresů v severoitalských regionech Emilia-Romagna, Piemont, Lombardie, Benátsko a Trentino. Rozsah území je tak podstatně větší než u bratrského sýra Parmiggiano Reggiano, který je možné vyrábět jen v okresech regionu Emilia a v části okresu Mantova. Obsah tuků je u Grana Padano v průměru nižší než v případě Parmiggiano Reggiano, a proto je i zrání sýrů o něco kratší.

 

Zdroj: http://www.ansa.it/

 

Zdroj fotografie: Consorzio Grana Padano

Loading…