Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.08.2019

La Grapperia, pražská oáza italských grap, vín a řízených degustací

Obchod La Grapperia v Praze 4, společně s e-shopem Bevande.cz, se v posledních třech letech staly významnými aktéry v šíření povědomí o italských grappách a vínech v Praze a na českém trhu. Majitelky obchodu, Michaely Kaškové, jsme se zeptali, jaké jsou nové trendy mezi zákazníky.

La Grapperia existuje již třetím rokem. Jak se za tu dobu vyvinul trh, na kterém působíte?

Velmi dobře nám funguje propojení kamenné prodejny La Grapperia a online prodeje. Zákazník velmi často objedná online a vyzvedne v kamenné prodejně. A tam právě dochází z jeho strany k objevování dalších chutí u grappy. Zákazník má možnost ochutnat nebo,  je-li řidič, alespoň přivonět a vidět už jen ve vůni rozdíly mezi jednotlivými pálenkami. To mu otevírá další možnosti pro jeho další nákupy. Češi mají také velice rádi likéry, nejvíce ve spojení koktejlů Spritz.

Na českém trhu se staly velice populární italské aperitivy. Sází čeští zákazníci na obvyklý spritz nebo vyhledávají i další druhy koktejlů?

Aperitivy odstartovali novou módní vlnu. Samozřejmě nejvíce známý je ten klasický spritz oranžové barvy, avšak nyní už je i hodně rozšířený bezinkový HUGO, který doporučujeme zákazníkům míchat z námi dováženého 16% bezinkového likéru. Drink je pak intenzivnější v chuti a zákazník nemá pocit, že pije sladkou limonádu, jako tomu je u použití sirupu bez alkoholu. Další variantou pro koktejl je kombinace vína Prosecco a likéru Limoncello. Je to jednoduchý, svěží a ovocný nápoj. Naší velkou novinkou pro zákazníky z gastro branže jsou 20l KEG GRANDE ROMEO. Je to perlivé víno, vyrobené shodně jako Prosecco, akorát, že nemůže nést tento název, který je rezervován jen pro lahve. Dvacetilitrové keg balení je dostupné za bezkonkurenční cenu a je tudíž velmi vhodné pro koktejly, svatby či rodinné oslavy. Ochutnat se dá i u nás v La Grapperia.

V Grapperii pořádáte i řízené degustace vín. Jaká je na tento druh akce odezva?

Snažíme se vždy jednou měsíčně mít veřejnou degustaci buď v podání mé osoby a nebo s italským vinařem. Pak je samozřejmě spousta akcí, kde si zákazníci přejí mít uzavřený kolektiv s volnou nebo řízenou degustací. Nejbližší akce se uskuteční 11. září a bude se jednat o řízenou degustaci vín z regionu Abruzzo, kterou povede paní Erica Ciccone, managerka tamního vinařství Novaripa.

Máte vína ze všech koutů Itálie. Máte nějaké oblíbené regiony či vinařské oblasti?

Určitě ano, teď jsem se zamilovala do sicilských vín z oblasti Palermo. Bílá vína mám ráda hlavně z Trentino a nebo Friuli, kde jsem strávila část svých studentských let. Co se týče červených vín tak tam patří hlavně Toskánsko, kam jezdíme velmi často na dovolenou, na veletrhu. Každý rok je pořád, co nového objevovat.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografie: La Grapperia

Loading…