Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.10.2016

Lavoro.cz, práce v ČR

Na začátku října spustila Italsko-česká obchodní a průmyslová komora nový portál s nabídkami práce.

Nový portál představuje inovativní prostředek věnovaný italským, českým a mezinárodním firmám, jež chtějí oslovit uchazeče a uchazečky se znalostí italštiny a dalších mezinárodních jazyků. Portál již dnes obsahuje desítky nabídek zaměstnání ve všech hlavních odvětvích české ekonomiky.

“Míra nezaměstnanosti je v České republice na historickém minimu a pohybuje se pod hranicí 5 procent. V Praze a v některých průmyslových oblastech míra nezaměstnanosti dokonce klesla na 3 až 3,5 procent,” uvádí předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. “Personál schází prakticky ve všech oblastech pracovního trhu: hledají se dělníci, administrativní pracovníci, technicky vzdělaní zaměstnanci ale také manažeři či obchodní zástupci. Český HDP vloni vzrostl o 4,5 procent a celá řada našich členů vykazuje konkrétní poptávku po lidských zdrojích, kterou nedokáže uspokojit na místním trhu. V Itálii je situace bohužel odlišná, a to hlavně mezi mladými lidmi. Dalším smyslem naší iniciativy je tak otevřít v Itálii dveře na trh práce v ČR.”

Portál má k dispozici moderní vyhledávající systém, jež umožňuje vyhledávat nabídky dle požadovaného jazyka, místa výkonu práce a odvětví. Odpovědi na nabídky jsou zasílané přímo firmám, které je zveřejnily. Uchazeči a uchazečky mohou také pomocí portálu zaslat svůj životopis, aby je firmy hledající nové zaměstnance eventuálně kontaktovaly přímo.

“Projekt je teprve na svém začátku, ale doufáme, že se brzo stane užitečným prostředkem pro české a italské firmy a také pro uchazeče a uchazečky o zaměstnání,” dodal Gianfranco Pinciroli.

www.lavoro.cz

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografia: Camic

 

Loading…