Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.02.2016

Letiště v Bergamu rostlo nejrychleji v Evropě

Letiště v Bergamu bylo v roce 2015 nejrychleji rostoucím středně velkým letištěm v Evropě. Uvádí to zpráva profesní asociace provozovatelů letišť Airports Council International Europe (Aci Europe).

Dle ACI Europe se Bergamo – Orio al Serio zařadilo do hlavy letišť skupiny 3, která obsahuje letiště s 5 až 10 miliony odbavených pasažérů za rok 2015. Počet odbavených pasažérů v Bergamu vzrostl o téměř 19%, čímž lombardské letiště překonalo Gothenburg a Berlín Schönefeld. Bergamo pravděpodobně těžilo z toho, že se stává hlavním letištěm pro low cost linky směřující do Lombardie a Milána. Hlavní milánské letiště Malpensa totiž v loni ztratilo 1,9% pasažérů.

Významný růst pasažérů zaznamenalo i letiště v Říme Fiumicino. Tam počet odbavených pasažérů stoupl o 5% a překonal 40 milionů osob. Celkový počet přepravených pasažérů se zvýšil na zhruba 1,95 miliard pasažérů. Růst by měl pokračovat i letos. “Pozitivní situace, kterou vytváří hospodářské oživení v Evropě, pokles cen pohonných hmot a uvolněná měnová politika, bude pokračovat i po většinu roku 2016,” uvádí Olivier Jankovec, generální ředitel ACI Europe.

 

Zdroj: aci-europe.org

Zdroj fotografie: Wikimedia – Luigi Chiesa

Loading…