Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.04.2019

Letiště ve Florencii se rozšíří

Mezinárodní letiště ve Florencii dostalo v úterý 16. dubna od italského Ministerstva dopravy klíčové povolení na rozšíření infrastruktury. Správce letiště, společnost Toscana Aeroporti, tak může začít s vykupováním pozemků.

„Dnešní rozhodnutí ministerstva uzavírá povolovací proces, který trval čtyři roky,“ okomentoval zprávu předseda správní rady společnosti Toscana Aeroporti, Marco Carrai. Rozhodnutí ministerstev de facto nahrazuje stavební povolení. Správce letiště tak bude moci realizovat nový terminál a, především, novou vzletovou a přistávací dráhu v orientaci 12/30 a s délkou 2400 metrů. Právě proti nové dráze dlouhodobě protestuje sedm okolních obcí, jež pravděpodobně podají rozklad proti rozhodnutí ministerstva ke správnímu soudu.

V současnosti patří Mezinárodní letiště ve Florencii ke středně-malým letištím v Itálii. V loňském roce prošlo letištěm na dva miliony cestujících a Florencie byla v celkovém hodnocení italských letišť až devatenáctá. Podle vedení letiště je tato situace způsobena nedostatečnou infrastrukturou: současná přistávací dráha je příliš krátká a přibližovací koridor navíc vede přes hustě zabydlené oblasti toskánské metropole a kříží v nízké výšce dálnici. Od stavby nové ranveje (a dalších infrastruktur) v hodnotě 400 milionů eur si management společnosti Toscana Aeroporti, jejímž většinovým akcionářem je mezinárodní holding Corporación América, slibuje přitáhnout do Florencie více dálkových a mezikontinentálních letů.

Zdroj: www.teleborsa.it

Zdroj fotografie: Wiki

Loading…