Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.11.2022

Letošní ročník Italian Wine Emotion zaznamenal obrovský úspěch

V úterý 8. listopadu se uskutečnil dvanáctý ročník Italian Wine Emotion, nejdůležitější přehlídky italských vín v České republice. Akci pořádá Italsko-česká obchodní a průmyslová komora ve spolupráci s Italským velvyslanectvím v Praze a italskou státní agenturou na podporu vývozu Ice.

Italského vína Emotion se letos zúčastnilo 27 vinařství z deseti italských regionů. Odpoledne proběhla B2B konference s více než 100 českými podnikateli a nákupčími. Během večera byla rozsáhlá nabídka 180 etiket představena osobnostem z podnikatelského prostředí, umění, kultury a sociálních sítí. „Italian Wine Emotion je příležitostí pro oslavu roku od startu světové kampaně národní značky BeIT, v rámci které je Česká republika jednou z cílových zemí,“ uvedl italský velvyslanec v Praze Mauro Marsili, který se večera zúčastnil.

Italské víno slaví v České republice velký úspěch. Itálie je hlavním vývozcem vína do ČR a v posledních deseti letech vykazuje silný růst. „To se děje díky rostoucí kupní síle a díky zájmu českého spotřebitele o méně známá vína a o nové vinařské regiony, se kterými se (český spotřebitel) často seznámí během dovolené a pak je po návratu vyhledává,“ uvedl předseda Italsko-české komory Danilo Manghi.

Zdroj a zdroj fotografie: Camic – Italské velvyslanectví v Praze

Loading…