Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.07.2016

Letošní italský export se má zvýšit o 3,2%

I letos by italský vývoz měl růst rychleji než HDP. Ukazují to prognózy státní pojišťovny SACE, které byly prezentovány při setkání s firmami z kraje Emilia-Romagna v Bologni.

Dle odhadů SACE by letos měl vývoz vzrůst o 3,2%. V následujících letech by se mělo tempo růstu zvýšit a v období 2015-2019 by mělo dosáhnout průměrného ročního růstu 3,7%. Celkově by tak v roce 2019 měla hodnota exportu vzrůst na 480 miliard eur. Klíčové pro tento růst budou nové nadějné trhy a konkurenceschopnost firem. Té má také pomoci program na podporu vývozu, který chystá spolu se SACE polostátní banka Cassa depositi e prestiti.

Setkání v Bologni také ukázalo stav exportních firem v kraji Emilia-Romagna. Vývoz z tohoto kraje představuje 13% celkového italského exportu, a je koncentrován do pěti hlavních odvětví, jako strojírenství, automobilový průmysl, potravinářství, gumárenský průmysl a textilní průmysl. Od začátku roku je vývoz stabilní. Dle Sace musí firmy z tohoto kraje hledat více příležitostí na nadějných trzích, mezi které patří, dle materiálů státní pojišťovny, i Česká republika.

 

Zdroj: www.sace.it

 

Zdroj fotografie: Sace

Loading…