Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.09.2016

Letošní Salone del Gusto vyjde za brány veletržního areálu

Dvacátý ročník jednoho z nejdůležitějších italských gastronomických festivalů, turínský Terra Madre – Salone del Gusto, se letos odehraje především v centru města Turín.

V centru města a v jeho památkách tak proběhne drtivá část kulturních a gastronomických akcích tradičního festivalu sdružení Slowfood. V centru města Turín tak bude možné narazit na výstavy věnované výrobě a spotřebě potravin, na přednášky, koncerty a degustace. V rámci festivalu proběhne také 82 workshopů Laboratorio del Gusto věnovaných vínu, těstovinám, pivu, kávě a dalším potravinám.

Salone Del Gusto tak potvrzuje svůj mezinárodní rozměr. Festivalu se zúčastní 155 zahraničních zástupců programu Presidio Slow Food, jež chrání vzácné či ohrožené druhy potravin. Celkově na festivalu vystoupí osm stovek vystavovatelů ze sto zemí světa a čtyři stovky italských i zahraničních šéfkuchařů.

Letošní dvacátý ročník festivalu Terra Madre – Salone del Gusto proběhne v Turíně od 22. do 26. září. Pořadateli festivalu jsou Magistrát města Turín, kraj Piemont a sdružení Slowfood.

Zdroj: http://www.ansa.it

Zdroj fotografie: Slowfood

Loading…