Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2017

Ligurie má o Českou republiku velký zájem

V pondělí 27. listopadu proběhl v sále Rady Obchodní komory seminář Nové ekonomické příležitosti ve srdci Evropy. V průběhu akce byly představeny příležitosti, které skýtá české hospodářství pro ligurské firmy.

Konference se zúčastnily prakticky všechny složky, přítomné v Itálii, českého systému na podporu zahraničnímu obchodu, a sice agentury CzechTrade, CzechInvest a Czech Tourism. Konferenci zahájila svým pozdravem česká velvyslankyně v Říme Hana Hubáčová. Velký zájem projevila i italská strana, která byla zastoupena předsedou Obchodní komory v Janově,Paolem Odonem, předsedou svazu Confindustria v Janově, Giovannim Mondinim a představiteli více než čtyřiceti místních firem. „Díky silnému zastoupení z české strany seminář poskytl podrobný obraz o všech hlavních odvětvích českého hospodářství,“ říká honorární konzul České republiky pro Ligurii a Piemont, Franco Aprile. „Nejvíce nadějnými odvětvími pro rozvoj exportu jsou z ligurské strany potravinářství, high-tech technologie a, v rozšířené optice celého severozápadu Itálie, také strojírenství. Italská vláda provádí silné investice do janovského přístavu, který se i díky novým železničním infrastrukturám, stane zajímavý i pro dopravu zboží z a do České republiky“.

V Janově vystoupil také generální tajemník Italsko-české obchodní a průmyslové komory, Matteo Mariani. „Semináře se zúčastnilo publiku významných a velice kvalitních firem“, popisuje Matteo Mariani a dodává: „V průběhu semináře jsme dostali možnost představit Italsko-českou komoru, její členskou základnu, kam patří nejvýznamnější italské firmy v ČR, naši znalost českého hospodářství, síť kontaktů a nabídku služeb. To vše může být velice užitečné pro firmy, jež uvažují o aktivitách na českém trhu“.

V průběhu akce byla oznámena jedna zásadní novinka, která dále posílí vztahy mezi Českou republikou a Ligurií. Letecká společnost Volotea bude od roku 2019 provozovat linku Praha – Janov. „Bude to vůbec poprvé, co obě města spojí přímé letecké spojení“, poukazuje konzul Franco Aprile. „Tato linka ukazuje na sílu vzájemných vztahů a je také příležitostí pro další rozvoj cestovního ruchu v obou zemích. A v odvětvích cestovního ruchu a kultury může vzniknout mnoho nových ekonomických příležitostí“, dodává konzul Aprile.

Seminář byl pořádán Honorárním konzulátem České republiky pro Ligurii a Piemont ve spolupráci s Obchodní komorou v Janově, svazem Confindustria v Janově, Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a společnostmi Overpartners Corporate Strategy a WTC Genova.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…