Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.05.2019

Linka A pražského metra je stále ta nejdražší

Přítomnost zastávky metra je stále výrazným faktorem při tvorbě hodnoty rezidenční nemovitosti. Ukazuje to studie agentury Deloitte, jež je členem Italsko-české komory.

Tradičně nejdražší nemovitosti se nachází v blízkosti zastávek linky A pražského metra, která propojuje městské centrum s důležitými rezidenčními čtvrtěmi jako jsou Vinohrady či Dejvice. Nejdražší nemovitosti se nachází v blízkosti stanice Staroměstská (178 767 korun za metr čtvereční) a Malostranská (158 136 korun za metr čtvereční). Třetí nejdražší stanicí je Národní třída na lince B, kde se cena bytů vyšplhala na 134 237 korun za metr čtvereční.

„U většiny stanic ale platí, že cena se zde odvíjí podle toho, jaká je v nejbližším okolí převažující skladba bytových domů,“ dodává agentura Deloitte. Nejlevnější byty se tak nachází na panelových sídlištích daleko od centra, a to například u stanic Roztyly, Chodov a Háje linky C. Vyšší ceny pak vykazují bývalé průmyslové oblasti, kde došlo v nedávné době k bytové výstavbě. Jedná se typicky o stanice na lince B Palmovka, Českomoravská a Vysočanská, kde se průměrná cena bytů pohybuje v rozmezí 83 000 a 86 000 korun za metr čtvereční.

Zdroj: www.dreport.cz

Zdroj fotografie: dpp.cz

Loading…