Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.05.2015

Macfrut se představil v Praze

V úterý 28. dubna se v Praze odehrálo při hlavním sídle UniCredit Bank oficiální představení 32. ročníku veletrhu Macfrut, kterou pořádá Cesena Fiere od 23. do 25. září. Veletrh se poprvé odehraje v Rimini. Oficiální představení bylo pořádané UniCredit Bank ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Setkání, které bylo věnováno především českým zemědělským podnikům, bylo otevřeno pozdravem Paola Iannoneho, Vice Chairman of the Board and COO di UniCredit Bank CR & SK. “Na Slovensku je UniCredit leaderem na trhu úvěrování zemědělských podnikům. V České republice máme dobrou pozici, ale chceme ještě růst. Spolupráce s Macfrutem je jasným signálem, že UniCredit chce překonat tradiční koncept banky, a nabízet tak svým klientům širší portfolio služeb spojených i s exportem či růstem podnikových aktivit.”

Delegaci, která přijela do Prahy, vedl předseda organizátorského výboru veletrhu Macfrut Renzo Piraccini. “Letošní rok bude ve znamení oživení Macfrutu, které je symbolicky zhmotněné výběrem nového sídla v Rimini, které lépe odpovídá potřebám veletrhu,” podtrhl předseda organizátorského výboru Macfrut Renzo Piraccini. “Macfrut tak posílí své výstavní schopnosti, a zaměří se na zastoupení zahraničních zemí. Kvůli tomu teď pořádáme promoční tour po středo-východní Evropě či Jižní Americe. Zahraniční návštěvníci a vystavovatelé navíc budou moci využít balíčků za zvýhodněnou cenu.”

V průběhu pražského oficiálního představení vystoupila také celá řada italských firem aktivních v odvětví zemědělských technologií a inovacích. “Kraj Emilia-Romagna, který hostí Macfrut, je hlavním italským regionem co do podniků aktivních v rozvoji a výrobě zemědělských technologií,” řekl Renzo Piraccini, “Macfrut však bude výkladní skříní, kde se představí to nejlepší ze italské a evropské výroby technologií.”

Akce v České republice je součástí širšího promočního touru, který je připraven a pořádán ve spolupráci s UniCredit Bank. “Je to poprvé co UniCredit Bank přímo doprovází nějaký veletrh v promočním touru v zahraničí,” říká Fabio Mungai z oddělení Cross border sales and commercial initiatives UniCredit Bank, “Tour se zastavil v zemích s dynamickým růstem, kde jsme přítomni skrze dceřinné banky, jako Bulharsko, Polsko, Česká republika a Maďarsko.”

I pro Unicredit Czech Republic and Slovakia znamená spolupráce s Macfrutem možnost se přiblížit k zemědělskému odvětví. “Snažíme se vytvářet nové možnosti pro podnikání vytvářením kontaktů a vztahů mezi našimi klienty a partnery,” dodává Fabio Bini, Head of International Clients dept di UniCredit CR and SK. “Spolupráce s Macfrutem nám umožňuje se přiblížit k zemědělskému trhu, a připravit tak specifické finanční produkty šité na míru potřebám zemědělských podniků.”

Oficiální představení vzbudilo zvědavost českých ovocnářů. “Čeští zemědělci často jezdí do Itálie, aby se seznámili s novinkami na trhu a našli novou inspiraci, jelikož Itálie je jednou z mocností v zemědělských technologií,” říká předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík, “Macfrut je zajímavým veletrhem, protože umožňuje vidět na jednom jediném místě technologie z celého výrobního řetězce zemědělství, od traktoru až po systému zavlažování, až po sítě proti kroupám či linek na třídění a balení ovoce. Navíc je možné se také účastnit exkurzí do podniků. Jsem si proto jist, že z České republiky přijede mnoho návštěvníků, a některé české firmy mají zajisté dostatečně kvalitní produkty, aby se veletrhu mohly účastnit jako vystavovatelé.”

Po oficiální prezentaci proběhla B2B setkání mezi italskými podniky a potenciálními českými partnery z řad importérů, distributorů zemědělské technologie a podniků aktivních v potravinářském odvětví v ČR.

Delegaci tvořily následující italské firmy:

• CONSORZIO CERMAC

• TR TURONI – vědecké pomůcky pro zemědělství

• UNITEC – stroje a linky pro přeběr a balení ovoce a zeleniny

• L.GOBBI – Mario Gareffi: hnojiva pro zemědělství

• GRAZIANI PACKAGING –  materiály a úhelníky pro balení ovoce a zeleniny

• MAAP – potravinářský velkotrh v Padově

• REV PACKAGING – stroje pro vážení a balení ovoce a zeleniny

• SIPO – přímý výrobce košťálové a listnaté zeleniny

• SER.MAC – stroje pro přeběr a balení ovoce a zeleniny

• CANOVA – výroba biologického ovoce a zeleniny

 

Macfrut 2015: 23-24-25 září, Rimini

www.macfrut.com

 

Loading…