Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.04.2015

Macfrut: výkladní skříň italských zemědělských technologií

Mezinárodní veletrh Macfrut dojde letos do 32. ročníků ve znamení změny. O novinkách jsme mluvili s předsedou organizačního teamu veletrhu Renzem Piraccinim.

Letošní veletrh Macfrut již nebude probíhat v Ceseně ale nově v Rimini. Co očekáváte od této změny?

Veletržní areál v Ceseně již byl zcela nevyhovující potřebám mezinárodního veletrhu, jakým je Macfrut. Tím, že jsme se přesunuli do Rimini, které je jen pár desítek kilometrů od Ceseny, se veletrh bude pořádat v nejkrásnějším italském výstavišti. Budeme mít k dispozici šest pavilonů, díky čemuž se výstavní plocha zvýší o 40%. v době, kdy se výstavní plochy veletrhů spíše snižují, se mi to zdá dobrým signálem a také velkou výzvou. Vzhledem k tomu, že veletrh proběhne na konci září, tak je stále funkční celá struktura pohostinství a zábavy, jež charakterizuje romagnolskou Riviéru. Díky tomu firmy mohou pořádat své prezentace a prezentace svých produktů i mimo zázemí veletrhu.

Tento rok bude posílena část veletrhu věnovaná technologiím před sběrem. Proč jste se rozhodli k tomuto kroku?

Chceme, aby Macfrut byl veletrhem, kde si návštěvník může prohlédnout nebo osahat veškeré technologie spojené se zemědělstvím. Chceme se hlavně otevřít inovativním zemědělským podnikům, již mohou podnítit nápady ostatních podniků. Navíc uspořádáme specifické tematické okruhy, jako Skleník budoucnosti, kde budou vystaveny nejmodernější technologie. A samozřejmě je zachován jedním z pilířů veletrhu, neboli  návštěvy inovativních podniků v Romagni, kde si návštěvníci mohou prohlédnout, jak pracují technologie vystavené na veletrhu. Koneckonců i v odvětví ovoce a zeleniny je velká konkurence, a firmy tak musí mít silnou technologickou výbavu, aby zůstaly konkurenceschopné.

Letošní rok bude v historii veletrhu Macfrut předělový. Jaká jsou očekávání z tohoto oživení veletrhu?

Naším hlavním cílem je vrátit veletrhu Macfrut prestiž velkého mezinárodního veletrhu a hlavní výkladní skříně  zemědělských technologií v Itálii a v Evropě. Macfrut je tak také vstupní bránou pro firmy, jež chtějí růst na mezinárodních trzích. A letos chceme zdvojnásobit počet zhraničních návštěvníků, již minulý rok představovali zhruba pětinu z 25 tisíců návštěvníků veletrhu.

Jakou roli by měla mít středo-východní Evropa a Česká republika v oživení veletrhu?

Země střední a východní Evropy se vždy účastnily veletrhu Macfrut, ale samozřejmě chceme posílit jejich přítomnost na veletrhu skrze zvýšení počtu návštěvníků a vystavovatelů. Proto jsme zahájili silnou spolupráci s Unicredit, a společně jsme uspořádali promoční tour po středoevropských zemích: Česká republika je pátým zastavením po Bulharsku, Polsku, Maďarsku a Rumusku, Považujeme tento region za velice zajímavý, protože zemědělství Polska, České republiky a Maďarsku prochází silnou modernizací. Mnoho již bylo uděláno, ale stále je mnoho věcí k zlepšení, především v oblast po-sběrových technologií. V těchto zemích roste také samotná spotřeba ovoce a zeleniny.

Tento rok jste zahájili těsnou spolupráci s Unicredit. V čem přesně spočívá?

Díky Unicredit máme možnost představit naše balíčky pro návštěvníky a vystavovatele v zemích, kde je přítomná tato italská bankovní skupina, neboli především v zemích středo-východní Evropy a Středozemních zemích, což jsou pro veletrh strategické regiony. Tato spolupráce umožňuje UniCredit, aby poznala více toto odvětví a vyvinula tak specifické finanční produkty šité na míru zemědělským podnikům.

Credit foto: Archivio Ing. Michal Vokřál

Loading…