Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.07.2019

Malpensa ustála bez větších problémů první víkend uzavírky v Linate

Lětiště Milano Malpensa ustálo první víkend tříměsíční uzavírky druhého největší milánského letiště Linate bez větších problémů. Informuje o tom italský tisk.

Posledním letadlo vyletělo z letiště v Linate v pátek 26. července kolem 23. hodiny. Jednalo se o pravidelnou linku Alitalia do Palerma. Tímto letem odstartovala tříměsíční uzavírka letiště v Linate, během které dojde ke generální opravě přistávací dráhy. Většina letů, která měla přistát či odletět z Linate, byla přesměrována na letiště v Malpense, které tak bylo vystaveno zvýšenému objemu pasažérů. Podle společnosti Sea, která obě milánská letiště spravuje, se objem cestujících zvýšil o více než třicet procent na zhruba 120 tisíc pasažérů denně.

I přes zvýšený tlak odbavování na letišti Malpensa probíhalo podle italských deníků bez větších problémů. Podle údajů Sea se dokonce trvání a čekání na bezpečnostní kontrolu podařilo zkrátit. Některé problémy se ale nárazově projevily při manipulaci a výdaji zavazadel. Při příjezdu na letiště se navíc vyskytly zácpy, zatímco vlaková doprava z milánského hlavního nádraží byla výrazně posílena. „Jsme ale jen na začátku, budeme muset udržet tento rytmu po celé tři měsíce,“ dodává Armando Brunini, jednatel společnosti Sea.

Zdroj: milano.corriere.it

Zdroj fotografie: Sea

Loading…