Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.04.2021

Manghi: „S projektem Aura Statenice jsme velice spokojeni“

Projekt Aura Statenice společnosti Manghi Czech Republic, jež je členem Italsko-české komory, vstoupila příchodem společnosti Horizon Holding do developerské fáze. Jedná se o projekt o rozloze 240 hektarů, na kterých má vyrůst přes 500 rezidenčních jednotek s jasnou vizí kvality života. Na téma jsme mluvili s Danilem Manghim, Chief Executiv společnosti Manghi Czech Republic.

 

Manghi Czech realizovala mnoho projektů v centru Prahy a v posledních letech se stala jedním z hlavních italských developerů na volných pozemcích. Proč jste se rozhodli realizovat tento projekt a investovat v blízkosti Prahy? 

Projekt Aura Statenice vznikl díky velké intuici mého otce Franca. Před 15 lety, kdy jsme plán vymysleli, se v České republice stavěly jen čtvrtě a městečka, které sloužily jako noclehárny. Můj otec tehdy pochopil, že trh bude poptávat rozsáhlejší a ambicióznější projekty, jež budou schopny propojit bydlení s kvalitními infrastrukturami a službami. Byl také velice odhodlaný a měl trpělivost v realizaci projektu, což jsou vlastnosti každého vizionáře. V plánu Aura Statenice jsme se tudíž velice zaměřili na investice do infrastruktury, a to skrze stavbu vodovodu, čističky vod, obchodního střediska, provozoven a kanceláří. Městu poskytneme pozemek na výstavbu školských zařízení. Naším cílem není jen postavit byty, ale rozvinout oblast nedaleko hlavního města s moderní urbanistickou koncepcí. Naším záměrem je také poskytnout budoucím obyvatelům vysokou kvalitu života ve všech ohledech. Bude to kvalita dlouhodobá a pro celou rodinu.

 

V jakém stádiu se nachází projekt? 

Projekt má čtyři fáze. V té první jsme obdrželi všechna povolení a počítáme se začátkem stavebních prací během pěti nebo šesti měsíců, během podzimu. V této části počítáme s výstavbou 79 vil se zahradou a dokončíme ji do cirka tří let. V druhé fázi počítáme s výstavbou více než 500 bytů a rezidenčních jednotek. Předpokládáme, že brzy pro tuto část projektu získáme povolení. Celkový objem projektu odhaduje na několik stovek milionů eur.

 

Jak se projekt změní vstupem nového investora? 

Horizon Holding získal majoritní podíl v prvních dvou částech. V třetí a čtvrté části, jež mají stejnou rozlohu jako ty první, zůstává hlavním akcionářem Manghi Czech. Až získáme povolení, tak do nich zapojíme další strategické partnery. Se společností Horizon sdílíme vizi a podnikatelské hodnoty. Společnost, která spadá pod izraelskou skupinu Shikun & Binui, má velkou zkušenost v prodeji. V roce 2020 se jí podařilo prodat na trhu přes 300 jednotek a její příjmy dosáhly bezmála tří miliard korun. Horizon do projektu přináší kapitál a své know-how, zatímco Manghi Czech přispívá svou zkušeností ve výstavbě a italským stylem, který nám je vlastní. Předpokládám, že transakce kolem projektu Aura Statenice bude patřit k největším na rezidenčním trhu v roce 2021. Jedná se o strategické partnerství na vysoké úrovní, se kterým jsme velice spokojeni.

 

Na jakou klientelu se zaměřuje Aura Statenice?

Zaměřujeme se na rodiny, páry či zástupce volných profesí, již pracují v Praze. Tato klientela se z mnoha důvodů čím dál častěji rozhoduje bydlet za hranicemi ale poblíž hlavního města. Projekt se nachází v okrese Praha-západ a má výborné spojení s centrem Prahy i letištěm. Navíc, díky infrastrukturám, které budujeme, má k dispozici všechny služby, kterých využívá rodina. Zaměřujeme se na kvalitu i nové potřeby, které ukázala čerstvá zkušenost s pandemií. Například nabídka domů se zahradou vychází vstříc poptávce, která se projevila během lockdownu. Nabízíme bydlení pro všechny druhy poptávky a skupiny zákazníků.

 

Promítají se do plánů bytů také nové požadavky zákazníků, které vznikly během pandemie? 

Zajisté ano. Lidé potřebují větší a jinak navržené prostory. Více pracují z domova, a to často za přítomnosti dětí. Jsem si jistý, že v příštích deseti letech bude rovnováha mezi prací a kvalitou života dominantním tématem. Tento trend probíhal již před pandemií, Covid ho ale urychlil. To naši projektanti dobře chápou a pracují s tím. Například zahrada se stává důležitější součástí bydlení a je navrhovaná novým způsobem. Všímáme si toho i v dalších projektech, například toho, jež se týká chalup a rekreačních stavení, jež Češi zbožňují a jsou součástí jejich kultury. I v tomto případě se projevují čím dál více komplexní požadavky. Náš přístup je ale stále ten samý: cílíme na kvalitu.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Manghi Czech Republic

Loading…