Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.05.2016

Marchionne: do nové Alfy Romeo jsme investovali miliardu eur

Koncern FCA investoval do platformy nové Alfy Romeo Giulia zhruba miliardu eur. Řekl to generální manažer koncernu Sergio Marchionne.

Marchionne očekává, že nová Alfa Romeo Giulia bude slavit úspěchy především na zahraničních trzích. “ Je to opravdu nádherný vůz, nejlepší, co automobilka za poslední dobu stvořila. Chceme i exportovat do celého světa, ve Spojených Státech začneme prodejem limitované série Quadrifoglio,” uvedl Marchionne. Pokud Giulia a nový SUV vůz značky Alfa Romeo Stelvio budou mít úspěch na trhu, tak dle Marchionneho by se výroba vozů této značky mohla rozšířit na závody v Mirafiori a v Pomigliano. “A do roku 2017 bychom také mohli připravit další nový vůz,” tvrdí generální manažer.

Dalším prioritním projektem je pro FCA koncept vozu bez řidiče. Nedávno koncern podepsal smlouvu o spolupráci na rozvoji tohoto konceptu se společností Google, teď FCA uvažuje i o spolupráci se skupinou Leonardo (bývalá FinMeccanica). FCA se tak snaží zkrátit náskok, který v této oblasti mají hlavní konkurenti automobilky.

 

Zdroj: www.repubblica.it

 

Zdroj fotografie: Governo.it

Loading…