Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.03.2016

Marchionne odmítl alianci s PSA

Sergio Marchionne, generální manažer koncernu FCA, odmítl alianci s francouzskou automobilkou PSA. Marchionne to uvedl při včerejším jednání managementu koncernu v Chicagu.

Podle Marchionneho by aliance s francouzským koncernem nebyla pro FCA výhodná. “Tato aliance by měla jen pár výhod, které by však nevyvážily fakt, že takové spojení by omezilo možnosti volby FCA do budoucnosti,” řekl Marchionne. Dle jeho názoru spočívá aktuální síla koncernu ve schopnosti pokrýt tři důležité makroregiony, a sice severní Ameriku, Evropu a Jižní Ameriku, která však poslední dobou prochází turbolencemi.

Marchionne také uvedl, že koncern se chce soustředit na specifické segmenty čínského automobilového trhu, kde však celková pozice FCA zůstává velice slabá. Srdcem strategie růstu automobilky tak zůstává Evropa. “Naší ambicí je, aby pětina prodaných SUV vozů v Evropě pocházela z našeho koncernu. Proto se budeme soustředit na rozvoj značky Jeep. Vím, že to bude obtížné, protože v Evropě jsme od tohoto cíle velice vzdáleni, zatímco v severní Americe je na dosah ruky,” dodal Marchionne.

 

Zdroj: www.ilsole24ore.com

 

Zdroj: FCA

   

Loading…