Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.12.2016

Marco Camozzi: chceme prosadit naši globální strategii a garantovat maximální kvalitu služeb

V polovině října skupina Camozzi otevřela v Praze nové sídlo své české dceřiné společnosti. S generálním ředitelem Camozzi Spa a členem vlastnické rodiny skupiny Marcem Camozzi jsem mluvili o výhledech této italské firmy v ČR.

Pane řediteli, jaké jsou vyhlídky rozvoje Vaší společnosti v ČR?

V ČR pracujeme již deset let, jelikož jsme zde navázali spolupráci se společností Tech-Con, která má v ČR velice hustou prodejní síť. Rozhodli jsme se otevřít naše přímé zastoupení v ČR, aniž bychom tím rozvázali spolupráci s místním distributorem, na popud našich německých zákazníků, kteří mají v ČR své závody. Tyto závody potřebují přímé spojení na naši mateřskou společnost, která se tak stává globálním hráčem, jež koordinuje dodávky ve světě a současně může zaručit výhody místního zastoupení.  Jedním z našich hlavních cílů je prosadit naší globální strategii a garantovat maximální efektivitu služeb na místní úrovni.

Skupina Camozzi se specializuje na oblast průmyslové automatizace. Jak toto odvětví zareagovalo na hospodářské potíže italské ekonomiky?

Podobně jako v dalších průmyslových odvětvích, tak i průmyslová automatizace prošla v letech 2008 a 2009 krizí. V průběhu následujících let jsme se ale dostali na předkrizovou úroveň a odvětví neustále roste. Tento trend růstu se projevil v Itálii, která tvoří v odvětví Fluid Power & Motion Control druhý největší evropský trh a pátý největší světový trh, tak v zahraničí. To velice pomohlo italskému průmyslu, který má v tomto odvětví silný vývoz. Nesmíme zapomenout, že italský strojírenský průmysl představuje světovou excelenci a jeho bilance zahraničního obchodu je výrazně pozitivní. Kvalita italských strojů je uznávaná v celém světě a týká se všech hlavních odvětví, od packagingu po automobilový průmysl či strojírenství.

Průmyslová automatizace je odvětví, kde panuje silná mezinárodní konkurence. Jaká je konkurenční výhoda italských průmyslových podniků, v tomto odvětví?

Italské podniky mají tu výhodu, že jsou aktivní na trhu, kde jsou významné průmyslové podniky ve velkém spektru odvětví, které si tak vyžadují různé přístupy. Díky tomu máme velké know-how v tvorbě aplikacích pro odlišné klienty, které nám spolu s výrobní flexibilitou umožňuje vyhovět jakémukoliv požadavku. Řečeno metaforou, Itálie je zemí, kde automatizace vytváří „průmyslové řešení šité na míru“.

V posledních letech se hodně mluví o Průmyslu 4.0. Jak se připravujete na tento výrobní a organizační přechod?

Když mluvíme o Průmyslu 4.0, tak se musíme dotknout celé řady technologických, organizačních a strategických aspektů. Tato „průmyslová revoluce“ je totiž spíše evolucí business modelu než čistě technologická změna. Výzva pro výrobce technologií a řešení průmyslové automatizaci je tak dvojitá. Na jedné straně musíme vyrábět inteligentním způsobem a zavést do výroby nové digitální technologie, jež nám umožní zlepšit náš výkon, a na druhé straně musíme vyrábět inteligentní výrobky, jež budou schopny se integrovat do vyšších strojových celků v optice Průmyslu 4.0. To znamená vytvořit různá řešení, jež kombinují strojírenské, elektronické a IT kompetence, a provést revizi firemní organizace. Skupina Camozzi sleduje s velkou pozorností tuto digitální revoluci, kvůli které jsme vytvořili společnost Camozzi Digital. Tato společnost se zaměřuje na poskytování řešení firmám, jež se chtějí rozvíjet díky digitálním inovacím a internetu věcí.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografia: Camozzi

Loading…