Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.02.2020

Mattoni 1873 sází na železniční přepravu

Skupina Mattoni 1873, jež je členem Italsko-české komory, sází na železnici pro přepravu balených minerálních vod ze svého závodu v Kyselce (Karlovarský kraj).

Skupina oznámila, že v pondělí 17. února vyexpedovala více než půl milionu palet s produkty svého historického závodu. Železniční vlečka v Kyselce byla znovu zprovozněna v roce 2012 a od té doby slouží pro přepravu balené vody a dalších produktů do centrálních skladů na Moravě. Nedávno začala skupina přepravovat po železnici také nápoje značek skupiny Pepsi, jejichž výrobu získala v loňském roce.

Využívání železniční přepravy zapadá do strategie skupiny na snížení dopadu svých aktivit na životní prostředí. "Chceme, aby nápojový průmysl byl plně udržitelný, a již řadu let pro to podnikáme reálné kroky," uvedl Alessandro Pasquale, generální ředitel Mattoni 1873. Skupina je také velice aktivní v podpoře recyklace a nedávno sjednotila barvu láhví, aby zlepšila recyklaci plastu. Nedávno Mattoni 1873 přešla také na zavedení zálohovaných PET lahví.

Zdroj: Mattoni 1873

Zdroj fotografie: Mattoni 1873

Loading…