Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.05.2021

Mattoni 1873 se umístila mezi nejvýznamnější rodinné firmy v České republice

Skupina Mattoni 1873 patří mezi nejvýznamnější rodinné firmy přítomné v České republice. Uvedl to ve svém žebříčku magazín Forbes.

Podle ekonomického časopisu je Mattoni 1873 třetí nejvýznamnější rodinnou firmou v zemi. V průměru za poslední tři roky společnost vykázala příjmy v hodnotě bezmála 11 miliard korun a zisk EBITDA dosáhl na 1,8 miliardy korun. Skupina má v České republice i v dalších evropských zemích 3200 zaměstnanců. V posledních letech se jí podařilo výrazně růst také díky silné vlně akvizic jiných společností.

„Loňský rok ukázal, že se nebojíme dělat nové věci a pracovat s menšími zdroji,“ uvedl generální ředitel Alessandro Pasquale, který převzal řízení skupiny po svém otci a zakladateli společnosti Antoniovi. Forbes také ocenil důraz na ekologii společnosti Mattoni 1873, a to skrze snahu zavést systém zálohovaných PET láhví.

Čelo žebříčku nejvýznamnějších rodinných firem v ČR se v posledních letech příliš nemění. Na prvním místě je společnost Czechoslovak Group, která působí ve více průmyslových odvětví. Následuje společnost Stavebniny DEK, která je aktivní v prodeji stavebních materiálů a zboží.

 

Zdroj: https://forbes.cz/zebricky/rf2021/

Zdroj fotografie: Mattoni 1873

 

Loading…