Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.11.2021

Mattoni 1873 a další velcí hráči na trhu založili Iniciativu pro zálohování

Mattoni 1873 spolu s dalšími čtyřmi velkými hráči na českém nápojářském trhu založila iniciativu na zavedení systému zálohování pro PET lahve a plechovky. Je to poprvé, co se velcí hráči spojili pod společnou výzvu tohoto druhu.

Vedle Mattoni 1873 se Iniciativy pro zálohování účastní výrobci perlivých nápojů Coca-Cola a Kofola a pivovarnické skupiny Heineken a Plzeňský Prazdroj. Společnosti požadují po politické reprezentaci, aby upravila legislativu tak, aby umožňovala vznik systému zálohování na celostátní úrovni. Cílem systému, který již existuje v deseti zemích Evropské unie, je zvýšit recyklaci plechovek a PET lahví.

Mattoni 1873 byla první velkou firmou, jež podpořila tento systém zálohování. „Jsem přesvědčen, že celé nápojové odvětví má unikátní příležitost stát se prvním plně cirkulárním průmyslem,“ uvedl generální ředitel společnosti Alessandro Pasquale. Myšlenka ale dosud nenašla podporu ze strany Ministerstva životního prostředí. Firmy doufají, že spuštění obdobného systému na Slovensku od příštího roku přispěje k změně názoru českých politiků.

Zdroj a zdroj fotografie: jdemeokrokdal.cz

Loading…