Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.07.2018

Mazars zveřejnil šesté vydání daňového průvodce po střední a východní Evropě

Poradenská společnost Mazars, jež je členem Italsko-české komory, zveřejnila šesté vydání svého průvodce Central and Eastern European Tax Guide 2018.

Nové vydání průvodce obsahuje 22 zemí, mezi novinkami figurují Bulharsko, Německo a Kosovo. V rámci nového vydání byla spuštěna i webová platforma, která umožňuje srovnat daňové systémy dvou ze zemí středovýchodní Evropy a Balkánského poloostrova. Průvodce samozřejmě „zavítal“ i do České republiky, jejíž daňovou správu autoři příručky hodnotí jako velice přísnou. V hodnocení pozornosti na výběr daní dostala česká finanční správa devět bodů z deseti.

Rozsáhlý počet zkoumaných zemí, jež se nachází v odlišných hospodářských i politických situacích, činí obrázek daňových systému v regionu značně nehomogenní. I přesto dle autorů publikace je možné v regionu postřehnout některé trendy. „Regionální vlády vkládají stále rostoucí roli daním spotřebního typu: zvýšení efektivity výběru je hlavním cílem ve většině zemí,“uvádí Mazars.Ve většině zemí je také zdanění práce relativně vysoké. „S nárůstem dokumentačních povinností se také zpřísňují regulace o převodních cenách,“ dodává další trend Mazars.

Zdroj: www.mazars.cz

Zdrojfotografie: Mazars

Loading…