Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.08.2016

Mediaset trvá na dohodách s Vivendi

Mediaset trvá na platnosti smlouvy podepsané v dubnu s francouzským mediálním koncernem Vivendi. Správní rada italského koncernu dala mandát Pier Silviovi Berlusconimu, aby se se snažil vynutit plnění smlouvy, která je závazná.

V červenci francouzská mediální skupina Vivendi totiž oznámila, že v rozporu s podepsanou smlouvou nechce převzít 100% akcií placeného kanálu Mediaset Premium. Podle nové analýzy zpracované pro Vivendi consultingovou společností Deloitte je totiž ekonomický plán tohoto kanálu postaven na nereálných požadavcích. Dle plánu by se měl placený kanál dostat do černých čísel v průběhu roku 2018.

Dle zpráv v médiích tak Vivendi nabídla Mediasetu, že převezme jen 44,5% akcií Mediaset Premium. Zbytek by zůstal Mediasetu a španělské Telefonice. Mediaset by současně mohl zvýšit svůj akciový podíl ve Vivendi na 7% kapitálu. Vedení italské společnosti ale zatím nechce Francouzům ustoupit. Správní rada Mediasetu dala najevo, že nejsou vyloučeny ani soudní spory. Současně by však hlavní akcionář Mediasetu, společnost Fininvest, mohla zatlačit na hlavního akcionáře Vivendi, Vincenta Bollorého, skrze odkoupení významného akciového balíčku ve Vivendi. Po prodeji fotbalového klubu AC Milán má totiž Fininvest k dispozici likviditu, kterou může uplatnit na trhu.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…