Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.06.2022

Meziparlamentní skupina přátel Itálie a České republiky se setkala s představiteli italské komunity

Meziparlamentní skupina přátel mezi Itálií a Českou republikou se ve čtvrtek 16. června setkala v sídle Poslanecké sněmovny s představiteli italské komunity v ČR, mezi kterými byl J.E. Mauro Marsili, italský velvyslanec v Praze, Danilo Manghi, předseda Camic a další členové nejvyššího vedení komory a také Dr. Roberto Massa, předseda Comites.

Setkání posloužilo k výměně názorů s členy parlamentu ohledně tématů a problémů italské komunity v České republice. „Každá sdílená zkušenost posiluje jak italskou komunitu tak nás v případném rozhodování o některých zákonech,“ uvedl předseda meziparlamentní skupiny Vojtěch Munzar. Podle něj tak skupina a setkání s italskými představiteli může posloužit jako prostředník mezi italskou komunitou a českým Parlamentem.

Možnosti spolupráce vidí předseda skupiny Munzar například v kulturních projektech či v posilování vzájemných ekonomických vztahů. S Italsko-českou komorou by chtěl pomáhat „otevírat dveře italským investicím“. „Snažím se ukazovat svým kolegům ve Sněmovně význam italských investic a připomínat, že Italské republika je šestým největším obchodním partnerem České republiky,“ uvedl Munzar. Skupina chce rovněž podporovat Českou republiku v Itálii.

Meziparlamentní skupina přátel s Itálii má 31 členů a patří k největším v Parlamentu ČR. Skupině předsedá již druhé volební období po sobě poslanec Vojtěch Munzar, který je také členem Italsko-české komory.

Zdroj a zdroj fotografie: Camic

Loading…