Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.03.2015

Michael Spence: investovat v Itálii je dnes příležitostí

Investovat v Itálii je dnes dobrou příležitostí. V tomto smyslu se vyjádřil držitel Nobelovy ceny za ekonomii Michael Spence v rozhovoru pro list La Repubblica.

Dle amerického profesora ekonomie jsou současné podmínky příznivé pro investice do silně proexportně orientovaných zemích, mezi které patří společně s Německem i Itálie. Nízký kurz eur a pokles cen energetických surovin, který je obzvlášť citlivý pro italské hospodářství, jež je ve velké míře závisle na jejich dovozu, vytváří dle Spence mimořádně přítivou konstelaci pro italské hospodářství. “V této situace má Itálie možná i větší potenciál než Německo, protože exportuje statky, jež jsou závisle na vynikajícím poměru ceny a kvality, která je známá po celém světě: nejedná se jen o vybavení interiérů, módu, design, kvalitní potraviny, ale také o strojírenství a další kvalitní průmyslové produkty,” řekl Spence, jenž často přednáší na milánské univerzitě Luigi Bocconi.

Mezi dalšími pozitivními faktory je dle amerického držitele Nobelovy ceny také politická stabilita. “Současná vláda je dostatečně stabilní, aby prosadila jak reforma přímo související s hospodářstvím jako (reformu Zákoníku práce, pozn.red) Jobs Act, tak reformy, jež v obecné rovině činí hospodářské prostředí přívětivější a pružnější,” dodal Michael Spence.

Zdroj: repubblica.it

Loading…