Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.09.2020

Milán chce hostit nové sídlo Jednotného patentového soudu

Italská vláda se rozhodla, že podá kandidaturu, aby Milán hostil nové centrální sídlo Jednotného patentového soudu. Jednotný patentový soud je evropským orgánem, který má dohlížet nad respektováním společných evropských patentů.

Milán se bude ucházet o to, aby mohl hostit třetí centrální sídlo soudu. Stávající centrální sídla se nachází v Mnichově a v Paříži. „Působilo by společně s Paříží a Mnichovem v registraci nových vynálezů a řešení v oblasti humanitních věd a farmaceutického sektoru,“ uvedla italská vláda v tiskovém prohlášení. Milán se v minulosti ucházel o sídlo Evropské lékové agentury, které ale v těsné soutěži připadlo Amsterodamu.

Kandidaturu zvažoval také Turín. Ten nakonec z rozhodnutí vlády bude hostit nový Italský institut pro umělou inteligenci. „Jedná se o strukturu, jež se bude zabývat výzkum i technologickým transferem, a měla by být schopna přitáhnout talenty z mezinárodních trhů a současně se stát se referenčním bodem pro rozvoj umělé inteligence v Itálie,“ vysvětluje ambice nového institutu italská vláda.

Zdroj: http://www.governo.it/

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…