Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.01.2019

Milán chce výrazně zvýšit jízdné v MHD

Magistrát města Milána chce od 1. května výrazně zvýšit cenu jízdného v městské dopravě. Zdražení se dotkne především krátkodobých návštěvníků města a turistů.

Vedení města plánuje výrazně zdražit cenu základní jízdenky, jež by tak stoupla z nynějších 1,5 eur na dvě eura. Nově by ale jízdenka platila i na území obcí v těsném sousedství s Milánem. Výrazně má zdražit také denní, týdenní a měsíční jízdné. Naopak cena celoročního kuponu má zůstat beze změny na 330 eurech. V Milánu lze rozložit platbu za celoroční abonmá do dvanácti měsíčních splátek. Rozšířit se mají také slevy pro studenty a důchodce. Výnos z jízdného by se měl zvýšit o zhruba 51 milionů eur.

„Po mnoha letech, kdy cena jízdného zůstala beze změny, jsme nuceni ji zvýšit, a to také kvůli neustálému krácení odvodů z kraje a centrálního státu,“ odůvodňuje zdražení primátor Giuseppe Sala. Ten by chtěl použít vyšší výnos z jízdného na financování prodloužení linek milánského metra. Zdražení by však mohl zablokovat krajský úřad, který tak razantní zvýšením cen jízdného musí také odsouhlasit. Hejtman Attilio Fontana snahy milánského magistrátu odsoudil Důvod k rozepři mezi krajem a magistrátem má také politický podtext. V krájí vládne pravicová Liga, na magistrátě naopak středolevicová Demokratická strana.

Zdroj: www.milano.corriere.it

Zdroj fotografie: ATM

Loading…