Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.07.2018

Milánská burza AIM pro malé a střední podniky má za sebou 100 primárních emisí

Italské malé a střední podniky se čím dál více snaží získat prostředky na kapitálových trzích. A nezdráhají se ani jít si pro peníze na burzu.

Novou tendenci dobře ukazuje milánská burza AIM pro malé a střední podniky. Ta letos v květnu oslavila svou stou primární emisi od svého založení v roce 2012. Jen letos pak na burzu AIM vstoupilo patnáct nových firem. Posledním přírůstkem je strojírenská společnost Esautomation, která na burze udala 27 procent kapitálu za zhruba deset milionů eur. Většinu ze 104 firem, jejichž akcie se obchodují na platformě AIM, tvoří právě firmy z průmyslu a specializovaných služeb. Při primární emisi firmy zpravidla odprodají méně než padesát procent svého kapitálu.

Počet primárních emisí malých a středních podniků by se při tom v příštích letech mohl ještě zvýšit. V červnu totiž vstoupil v platnost  vládní dekret zavádějící mimořádné daňové odpisy pro podniky, jež se rozhodnou veřejně obchodovat své akcie. Firmy si budou moci odepsat z daňového základu až půl milionu eur nákladů spojených s primární emisí. Vládní program má limit 80 milionů eur. Podle analytiků by tak mohl přispět k financování 160 až 200 primárních emisí v příštích třech letech.

Zdroj: www.borsaitaliana.it

Zdroj fotografie: Borsa Italiana

Loading…