Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.11.2018

Milánská ulice Monte Napoleone je pátou nejdražší adresou na světě

Agentura Cushman & Wakefield zveřejnila již třicátou zprávu “Main StreetsAcross The World”, který mapuje vývoj nejluxusnějších komerčních adres na světě.

V letošním ročníku žebříčku nechybělo na předních pozicích ani Milano. Severoitalská metropole se se svou ulicí Monte Napoleone umístila na pátou světovou příčku na světě. Podle zjištění agentury, průměrná cena pronájmu obchodních prostor na nejdražší milánské adrese činí 13.500 eur za metr čtvereční ročně. Milano letos těsně přeskočila Paříž se svými Champs-Elyseés. Nejdražší ulicí na světě je Causeway Bay v Hong Kong, kde roční nájem dosahuje 24.606 eur za metr čtvereční, následuje pak New York a Londýn.

V evropské desítce nejluxusnějších adres jich jsou čtyři v Itálii. Kromě via Monte Napolene se jedná o římskou via Condotti s ročním nájmem 11.500 eur za metr čtvereční (4. evropské umístění), o benátskou Calle San Moisè (6. umístění) a florentskou Via Roma (8. místo). Ve srovnání s loňským rokem se pak nájmy téměř nezměnily. „Retailový trh s luxusem je ale v Itálii velice aktivní a poptávku tvoří především velké skupiny, jež neustále hledají perfektní umístění pro své prodejny,“ uvádí Thomas Casolo, Head of Retail agentury. Výhodu v tomto ohledu mají významná turistická města, kde je domácí poptávka posílena o výdaje turistů.

Zdroj: www.cushmanwakefield.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…