Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.11.2017

Milánský veletrh Xylexpo se představil v Brně

Milánský veletrh Xylexpo představil v Brně svůj ročník 2018. Prezentace byla pořádána italským Institutem pro zahraniční obchod (ICE) ve Vídni ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a s odborným časopisem Terra.

Veletrh Xylexpo, který se koná každé dva roky, patří k hlavním evropským veletržním událostem v oblasti technologií pro zpracování dřeva. Prezentaci veletrhu, která se uskutečnila ve čtvrtek 2. listopadu v rámci brněnského veletrhu Wood-Tec, vedl Carlo Alberto Strada z oddělení vnější komunikace veletrhu Xylexpo. Milánský veletrh měl v Brně také svůj stánek.

Posledního ročníku veletrhu Xylexpo, jež proběhl v roce 2016, se zúčastnilo 443 vystavovatelů, jež zabrali výstavní plochu o rozměru třicet tisíc metrů čtverečních. Veletrhu se zúčastnilo na osmnáct tisíc profesních návštěvníků, z čehož třetina ze zahraničí. V roce 2018 pořadatelé otevřou nový, čtvrtý, výstavní pavilón. „K tomuto rozhodnutí, a tudíž k navýšení výstavní plochy, nás přiměla větší atraktivita italského trhu, celkově lepší hospodářská situace a také to, že mnozí z vystavovatelů poptávají větší výstavní plochu“, vysvětluje ředitel veletrhu Xylexpo, Dario Corbetta.

V Brně slavil úspěch i italský strojní průmysl. Z moravské metropole si totiž přivezl mimořádně ocenění Wood-Tec Awards italský strojní výrobce FI.MA.L srl (Fabbrica Italiana Macchine Legno) za svou formátovací pilu Concept 350.

Zdroj: Italsko-česká komora

Zdroj fotografie: Italsko-česká komora

Loading…