Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.02.2017

Ministerstvo dopravy chce letos začít výstavbu tří dálničních úseků

Ministerstvo dopravy by chtělo letos zahájit výstavbu úseků tří dálnic. Uvedl to ministr dopravy Dan Ťok na setkání s představiteli místní samosprávy.

Stavební práce by tak měly letos začít na nových úsecích dálnic D6, D11 a D35. Tyto tři dálnice spadají do prioritních staveb, které mohly využít zjednodušeného procesu pro vypracování studie o dopadu na životní prostředí EIA. Práce nejvíce postoupily na přípravě výstavby dálnice D6, kde se očekává, že na jaře bude podána žádost o stavební povolení.

V případě dálnic D11 a D35 jsou přípravné práce teprve na začátku. „Na jaře tohoto roku bude na dálnici D35 zahájen záchranný archeologický výzkum, který je nutnou podmínkou pro žádost o stavební povolení, výstavba by mohla začít na podzim,“ uvedl ministr Ťok. V případě D35 navíc stát bude muset vyvlastnit několik pozemků. Co se týče úseků dálnice D11, ministerstvo čeká na projektovou studii. „Na jaře začneme s archeologickým průzkumem, věříme tomu, že na mnoha místech bude ukončen do podzimu,“ dodal Ťok. Plány Ministerstva dopravy se tak jeví jako velice optimistické, neboť právě ve fázi projektování a obdržení stavebních povolení dochází často ke zpožděním ve výstavbě dopravních infrastruktur. V případě obou dálnic byly již vyhlášeny veřejné soutěže, ve kterých bude vybrán zhotovitel jednotlivých úseků. Mezi soutěžícími firmami jsou také italské stavební společnosti.

 

Zdroj:http://www.mdcr.cz/

 

Zdroj fotografie: MD ČR

Loading…