Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.08.2022

Ministerstvo financí dále jedná o privatizaci Ita Airways

Italské ministerstvo financí dále jedná se dvěma zájemci o privatizaci letecké společnosti Ita Airways. Uvedl to ministr financí Daniele Franco.

Ministerstvo původně předpokládalo, že vybere vítěznou nabídku do konce června. To se však nestalo. „Žádná ze dvou podaných nabídek nesplňovala podmínky uvedené ve výnosu vlády,“ uvedl Franco. Ministerstvo tak vrátilo nabídky uchazečům k přepracování. Vláda očekává, že nové nabídky dostane ve velmi krátkém čase. „Úmyslem vlády je ve věci postoupit a rozhodnout,“ uvedl Franco.

O italskou leteckou společnost se zajímá aliance společností MSC a Lufthansa, které je považována za favorita, a investiční fond Certares, který spolupracuje se společnostmi Air France a Delta. Italský stát nevylučuje, že by si na přechodné období ponechal menšinový podíl v kapitálu společnosti.

Podle italských médiích ale není jisté, zda se Draghimu kabinetu podaří prodej finalizovat do předčasných voleb, které budou 25. září. Jedna z favoritek voleb, Giorgia Meloni ze strany Bratři Itálie, vyzvala kabinet, aby proces prodeje neuspěchal. Podle ní by se vláda v demisi měla zabývat jen „bežnými záležitostmi“, mezi které podle jejího názoru privatizace letecké společnosti nepatří.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: governo.it

Loading…