Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.12.2016

Ministerstvo financí zahájí svou účtenkovou loterii

Od jara příštího roku bude lepší nevyhazovat účtenky. Ministerstvo financí totiž udělalo další krok ke spuštění své účtenkové loterie a zveřejnilo veřejnou zakázku na jejího provozovatele.

Ministerstvo chce účtenkovou loterií podnítit zákazníky, aby si brali a vyžadovali účtenky vystavené v rámci Elektronické evidence tržeb. Ke slosování účtenek vystavených za předem stanovenou dobu by mělo docházet pravidelně, a to každého 15. dne v měsíci. Celkově by na výhrách mělo ministerstvo utratit zhruba 65 milionů korun ročně. „Hodnota prvních pěti výher bude v rozmezí od 100 000 do 1 milionu korun, včetně věcné výhry automobilu. Ostatní výhry jsou rozděleny do nižších finančních částek v řádech desetitisíců a stovek korun,” vysvětluje náměstkyně ministra financí Alena Schillerová.

Obdobná účtenková loterie funguje již na Slovensku, kde je hlavní cenou vůz Kia. Mezi tamním obyvatelstvem má loterie dobrý ohlas. Kritici však upozorňují na načasování spuštění české loterie. K tomu má dojít těsně před zahájením volební kampaně. Kritici tak upozorňují, že ministr Andrej Babiš si chce naklonit sympatie veřejnosti rozdáváním dárků. Ministr, samozřejmě, takovou interpretaci popírá.

 

Zdroj: www.mfcr.cz

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…