Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.06.2023

Ministr dopravy Kupka se setkal s delegací Italsko-české komory

Český ministr dopravy Martin Kupka se setkal s delegací členů Italsko-české obchodní a průmyslové komory a italských firem. Jednání se zúčastnili i další představitelé ministerstva, italský velvyslanec v Praze J.E. Mauro Marsili a předseda Meziparlamentní skupiny přátel ČR-Itálie v PSP ČR poslanec Vojtěch Munzar.

Součástí delegace byly i dvě přední italské firmy z infrastrukturálního odvětví – společnosti Rizzani de Eccher a Webuild. „Obě společnosti mají zájem vstoupit na český trh a zúčastnit se významných projektů v oblasti PPP,“ uvedl předseda Italsko-české komory Danilo Manghi, který byl rovněž přítomen na schůzi. Společnosti také projevily zájem o výstavbu linky D pražského metra. Italské podniky, které mají velkou zkušenost s PPP projekty, se mohou stát strategickými partnery českých firem, mezi kterými hledají spolehlivou spolupráci.

Ministr Kupka představil priority svého úřadu v oblasti infrastrukturální výstavby či kosmických aktivit. „Ministr nám doporučil, abychom mu zaslali poznatky o obtížích, které zaznamenávají italské firmy při vstupu na český trh,“ uvedl předseda Italsko-české komory, který ohodnotil schůzku jako přínosnou.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: mdcr.cz

Loading…