Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.11.2019

Ministr zahraničí ČR Petříček navštívil Milán

Ministr zahraničních věcí České republiky, Tomáš Petříček, navštívil v pondělí 25. listopadu Milán. Ministra do lombardské metropole doprovodila mise českých firem.

Návštěva potvrdila význam Itálie a Lombardie pro český zahraniční obchod. «Itálie je naším významným obchodním partnerem. Náš vzájemný obchod dosáhl loni rekordu, když poprvé překonal hranici 13 miliard eur«, uvedl ministr a dodal: «Lombardie patří k ekonomicky nejrozvinutějším regionům Evropy. Představuje tak velkou příležitost pro české podnikatele». Souběžně s návštěvou proběhlo v sídle sdružení místních průmyslových firem Assolombarda také česko-italské ekonomické fórum zaměřené na odvětví digitálních technologií, automobilového průmyslu, inteligentních (smart) měst, kybernetické bezpečnosti a přírodních a biologických věd.

Během trvání návštěvy se český ministr zahraničí setkal s celou řadou italských politických představitelů, a sice s náměstkem italského ministra zahraničí Ivanem Scalfarottem, se zástupcem hejtmana kraje Lombardie Fabriziem Salou a s milánským primátorem Giuseppem Salou. Ministr Petříček také jednal s ředitelem pro cyklismus společnosti RCS Sport, Maurem Vegnim, o podmínkách, za kterých by bylo možné uspořádat v ČR etapu závodu Giro d'Italia.

Milánské návštěvy ministra Tomáše Petříčka se zúčastnil i předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory Gianfranco Pinciroli, který vyhodnotil iniciativu pozitivně. «Ekonomické fórum potvrdilo, že české a italské firmy jsou velice otevřené tvorbě nových obchodních a investičních příležitostí», uvedl předseda Pinciroli.

Zdroj: www.mzv.cz

Zdroj fotografie: mzv.cz

Loading…