Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.06.2022

Ministr zemědělství Nekula se zúčastnil oslav vzniku Italské republiky

Český ministr zemědělství Zdeněk Nekula se zúčastnil pražské oslavy vzniku Italské republiky. Akce v Italském kulturním institutu se zúčastnili i představitelé Parlamentu ČR a dalších českých institucí.

Ve svém proslovu italský velvyslanec v Praze Mauro Marsili označil Itálii a Českou republiku za „sblížené země, dlouhodobé přátelství, upřímnou a živou spolupráci“. Zdůraznil také výborné politické a ekonomické vztahy mezi oběma státy. “Naše země mají mnoho společného, sdílíme společný pohled na svět, a to je důležité,“ řekl ministr Nekula.

Oslava vzniku Italské republiky byla také příležitostí k zahájení akcí k 100 letům působení Italského kulturního institutu v Praze. Mezi iniciativy k tomuto výročí je také vydání grafického románu v češtině a italštině Silvio Pellico. Spielberg 1822 - 2022 ze strany nadačního fondu Eleutheria, člena Italsko-české komory.

Oslavu se zhruba 800 hosty pořádaly Italské velvyslanectví v Praze a Italský kulturní institut ve spolupráci s Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou a za podpory mnoha italských a českých firem.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: IIC

Vlastnosti:

#Zdeněk Nekula
Loading…