Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.11.2021

MittelCinemaFest se vrací k projekcím za osobní účasti

Letošní ročník MittelCinemaFestu, festivalu italských filmů v České republice a střední Evropě, se vrací k projekcím za osobní účasti. Festival se uskuteční od 25. listopadu do 1. prosince v pražském kině Lucerna.

Festival představí 11 snímků mezi hranými a dokumentárními filmy, z nichž sedm bude mít v České republice premiéru. Přehlídka představí díla známých režisérů, jako jsou Marco Bellocchio či Alba Rohrwacher, tak mladým nadějních autorům. Festival zahájí snímek Welcome Venice režiséra Andrey Segreho, který byl představen na přehlídce Giornate degli Autori v Benátkách. „Nyní se setkáme v kinosále, abychom společně sdíleli emoce, které skvělá italská kinematografie dokáže odjakživa vyvolat v divácích na celém světě,“ uvedla ředitelka Italského kulturního institutu v Praze Alberta Lai.

MittelCinemaFest pořádají Velvyslanectví Itálie v Praze, Italský kulturní institut, Italsko-česká obchodní a průmyslová komora, ENIT – italská vládní agentura na podporu cestovního ruchu, Istituto Luce Cinecittà a pražské kino Lucerna ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, Aerofilms,  Bohemia Motion Pictures, Ferrero a Segafredo Zanetti. Mediálními partnery jsou La Pagina, Progetto Repubblica Ceca, Cafè Boheme, Italia Praga One Way, Prague Today, Patrimonio Italiano TV, Radio 1, ČSFD – Česko-Slovenská filmová databáze, Echo 24 a expats.cz.

Akce se koná v souladu s hygienickými opatření stanovenými vládou ČR.

Zdroj a zdroj fotografie: Italský kulturní institut v Praze

Program festivalu: www.mittelcinemafest.cz

Loading…