Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.02.2017

Mladí Italové se vrací k podnikání

Vzhledem k neutěšenému stavu na trhu práce, mnoho mladých Italů zkouší své štěstí v podnikání. Jak ukazují statistiky Italského svazu hospodářských komor UnionCamere, který spravuje italský obchodní rejstřík, počet společností vedených osobami do 35 let prudce stoupá.

Dle propočtů UnionCamere přes šest tisíc firem v Itálii je vedeno či převážně vlastněno mladými osobami do 35 let. Rozdíl mezi nově založenými a zaniklými firmami je pozitivní a stoupl o deset procent, na 63 tisíc firem. Největší podíl mají mladé firmy v oblasti IT technologií a telekomunikačních služeb, kde každá druhá firma založená v roce 2016 byla vedená mladými podnikateli. Silnou pozici mají firmy mladých podnikatelů také ve finančních službách a ve službách fyzickým osobám.

V absolutních číslech však k největší koncentraci mladých podnikatelů dochází v tradičních odvětvích jako maloobchod, kde bylo přes 114 tisíc firem vedených mladými podnikateli, pohostinství (58 tisíc firem) ale také v zemědělství, kde bylo 49 tisíc firem vedených mladými podnikateli, ze kterých 9,5 tisíc firem vzniklo v průběhu loňského roku. „Jestliže digitální technologie představují budoucnost v rozvinutých hospodářství, jako je to naše, tak pestrost zemědělské a potravinářské výroby je osobitým rysem Itálie, který mladí podnikatelé začali znovu oceňovat. To bude mít pozitivní dopady v mnoha směrech,“ uvedl ke zveřejněným statistikám předseda UnionCamere Ivan Lo Bello.

 

Zdroj: http://www.unioncamere.gov.it/

 

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…