Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.10.2020

MMR ČR plánuje podpory cestovním kancelářím a agenturám

V pondělí 19. října vláda schválila novou podporu pro cestovní kanceláře a agentury a pro turistické průvodce. Nový program bude v gesci Ministerstva pro místní rozvoj - otevřen od 11.11.2020.

Podle ministryně Kláry Dostálové by měl nový program Covid Cestovní ruch odstartovat na konci měsíce října. Cestovním kancelářím, které o to požádají, bude vyplaceno 500 korun za každý zájezd koupený mezi prosincem 2019 a říjnem 2020, který se nemohl uskutečnit kvůli epidemii. Cestovní kanceláře budou moci obdržet podporu ve výši až 2,75 procent předpokládaných příjmů. Incomingové cestovní agentury dostanou jednorázovou dotaci ve výši 50.000 korun českých. Příspěvek ve výši 50.000 nebo 40.000 korun bude poskytnut také turistickým průvodcům. Celkově bude mít program k dispozici půl miliardy korun.

Cestovní kanceláře a agentury mohou také využít takzvaný lex voucher schválený v květnu. Zákon umožňuje, aby cestovní kanceláře vrátili zákazníkům, kteří zaplatili zálohu na neuskutečněný zájezd, peníze v podobě voucheru. Zákon ale počítá s výjimkami pro seniory, těhotné ženy či nezaměstnané. Podle Ministerstva pro místní rozvoj zhruba stovka cestovních kanceláří přerušila od začátku epidemie svou činnost a sedm kanceláří skončilo v insolvenci. Aktuálně působí na území České republiky 756 cestovních kanceláří.

Více informací a jednotlivé výzvy naleznete na: https://www.mmr.cz/cs/narodni-dotace/covid-podpora-cestovniho-ruchu

 

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz , https://mmr.cz/

Zdroj fotografie: vláda.cz

Loading…